МАРШРУТ
Каменните гъби, Кърджали, Златоград, Смолян, Манастира “Св. Великомъченик Пантелеймон“,  Пампорово
OТПЪТУВАНЕ 29.06.2024г.;26.10.2024г.
ТРАНСПОРТ автобус
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 2 дни (1 нощувка със закуска)
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • нощувка със закуска в хотел **/*** ;
  • транспорт с комфортен автобус;
  • екскурзоводско обслужване
  • медицинска застраховка
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • разходи от личен характер;
  • приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Цена 160 лв.
1

Ден 1: Отпътуване

Отпътуване гр. Кърджали. Отбиване и разглеждане на Природният феномен Каменни гъби (известен още като Скални гъби) е разположен на около 1км северно от село Бели пласт, до самия път между Хасково и Кърджали. Отпътуване за гр.Кърджали. посещение на Регионалният исторически музей в Кърджали, създаден през 1965г с цел да проучва, съхранява и популяризира културно-историческото наследство в Източните Родопи. Посещение на средновековния манастира „Свети Йоан Предтеча“, основан 6-8 век.

След обед отпътуване за гр. Златоград.Настаняване в хотел. Разглеждане на  Етнографски комплекс Златоград, който отваря врати през 2001г. в Стария град. Запазил възрожденския си облик, кварталът е архитектурен резерват. Хубави бели 150-годишни къщи, кръгли комини, прохладни чардаци, калдаръмени улички – това е старият град и съвсем естествено в него е намерил място Етнографският комплекс.

Възможност за организиране на вечеря в ресторант срещу допълнително заплащане /около 15 лв /

2

Ден 2

Закуска. Отпътуване за гр. Смолян.Свободно време из центъра на града. Посещение на Обсерваторията и Историческия музей в града. Отпътуване за манастира Св.Панталеймон”. Манастирският комплекс “Св. Пантелеймон” се намира на пътя между Пампорово и Смолян. Основан е от българка мюсюлманка, която след мистично изживяване приема християнството през 1988 г. и се прекръства на Христина. Прибиране около 22 ч.

Пристигане около 22 ч.