МАРШРУТ
OТПЪТУВАНЕ 08.06.2024г.
Сборен пункт Летище София, Терминал 2 в 14:30 ч.  Полет на авиокомпания Ryanir FR8066 в 16:50 ч. Кацане в Малта в местно време 17:45 ч.
ТРАНСПОРТ ✈  самолет
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ Пет дни с четири нощувки със закуски
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • Двупосочен самолетен билет за директен полет Ryanair-  София-Малта-София
    Летищни такси и ръчна чанта с размери 40х30х20см
  • 4 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3***
  • Водач от България , местен екскурзовод
  • Медицинска застраховка с асистанс и 5000 евро на застрахователна компания Дженерали Застраховане за лица до 65 години
  • Трансфер летище-хотел-летище с беседа от местен екскурзовод
  •  летище-хотел-летище с беседа от местен екскурзовод
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • Разходи от личен характер;Екскурзии по желание, заявяват се предварително  и доплащане на екскурзиите в офиса, за да може да се планира местен екскурзовод; туристическа такса заплащаща се в хотела на рецепцията – около 1,5 евро на нощ
 Плащане:
Цена при 20 туриста – 780 лв
Начин на плащане: при записване се внася депозит, останалата сума 7 дни преди отпътуване.
забележка
ТУРОПЕРАТОРЪТ СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ В ПРОГРАМАТА , ПОРАДИ НЕЗАВИСЕЩИ ОТ НЕГО ПРИЧИНИ.  НЕОБХОДИМ БРОЙ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА 20 ТУРИСТИ!

 

снимките са от https://familytravelspirit.com/malta-zabelezhitelnosti/

Заглавие

1

Първи ден: София , Терминал 1

Ден първи :

Сборен пункт Летище София , Терминал 2 в 14:30ч.  Полет на авиокомпания Ryanir FR8066 в 16:45ч. Кацане в Малта  в местно време 17:40ч.

Трансфер от летището . Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка /1/

2

Втори ден:

По желание 8.30-12.30ч. Полудневна обиколка на Ла  Валета – столицата на Малта .  Започваме с посещение на вдъхновяващата със своя бароков стил столица шедьовър – Валета. Ще видите нейните улици изпълнени с барокови дворци и църкви и ще се потопим в историята на Ордена на Св. Йоан наречен също Малтийския орден. Нашата екскурзия включва и посещения на най-впечатляващата забележителност: Катедралата на Св. Йоан Кръстител. Катедралата е една от най-богатите църкви в Европа, чиято изчистена фасада е в контраст с богато разработена барокова визия отвътре. Проектирана през 16 век. По късно от италианския художник Матия Прети е художествено обогатена. В нея е експониран най-големият шедьовър на Караваджо Микеланжело, обезглавяването на Св. Йоан Предтеча. Входа се заплаща 15 евро . Цена:  45 евро  на човека . Полудневна екскурзия до  Трите града.

Докоснете се до историческата област, позната като „Трите града“: Виториоза, Сенглеа и Коспикуа. Ще преминете покрай Коспикуа и ще достигнете до Виториоза (известен още като Биргу), където ще се разходите сред лабиринт от тесни средновековни улички, обградени от исторически сгради и църкви. Градът е изиграл централна роля по време на Великата обсада на Малта през 1565 г., когато Османската империя, управлявана от Сюлейман Великолепни, напада острова,  управляван от рицарите хоспиталиери. Малтийските рицъри удържат обсадата, една от най-кръвопролитните и най-яростно оспорваните в историята, която се превръща в едно от най-знаменитите събития в Европа през XVI век. В Сенглеа (или Исла) ще се полюбувате на прекрасен изглед от т.нар „vedette”, разположено в центъра на Grand Harbour – естествено пристанище, изпълняващо тази функция от времето на финикийците, днес вече модернизирано и укрепено, без да губи своя „рицарски дух“. Екскурзията ще завърши в едно прекрано рибарско селце – Марсашлок – много от пощенските картички за Малта са снимани там, заради колоритните рибарски  лотки Луццо и традиционния  неделен пазар.

Доплащане 40 евро. Връщане в хотела. Нощувка /2/

3

Трети ден:

Закуска . По желание :еднодневна екскурзия 8.30ч – 17.00ч. Остров Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот (20мин).С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо – дъщеря на бог Атлас.Екскурзията продължава с посещението на мястото, където се намира пещерата на нимфата Калипсо. От тук се открива гледка към най-красивия пясъчен залив на малтийския архипелаг – Ramla Bay, известен, с червеникавия си пясък.Свободно време за обяд. Следобяд екскурзията продължава по старинните улици на столицата  Рабат до базиликата Св. Георги и старинната крепост Цитадела. От върхът и се откриват на 360° панорамните гледки на целия остров. Екскурзията завършва, с посещение на най-почитаното от малтийци място за религиозно поклонение – базиликата Та Pinu, където според местната традицията и днес продължават да се случват, чудеса и знамения, за вярващите Християни.През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти. Цена 55 ев, без фериботните билети, те са  5 ев, на човек.  Връщане в хотела . Нощувка /3/

4

Четвърти ден: Закуска. Свободно време за допълнителни екскурзии

Пети Ден : Закуска.  В 09:30ч. трансфер до летището

familytravelspirit.com
familytravelspirit.com
familytravelspirit.com
familytravelspirit.com