МАРШРУТ
Белоградчик – Пещерата “Магурата“, Пещерата „Венеца“ – Видин, Крайова, Манастира Хорезу, Музея на Тровантите, Солна мина Окнеле Мари
OТПЪТУВАНЕ 29 март 2024 г. – 04 ч. от гр. Пещера, Пазарджик, в 05:00 ч гр. Пловдив
ТРАНСПОРТ Автобус
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 3 дни с 2 нощувки със закуски
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
    -2 нощувки със закуски в хотел 3* в Букурещ .
    -Туристическа програма в Букурещ;
    -Транспорт до СПА център Терме ; Гранични и магистрални такси;
    – Екскурзоводско обслужване; Мед. застраховка
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  •  Входни такси на туристическите обекти
  • Еднодневна екскурзия до Солна мина – 30лв.
  • Президентския дворец „Котрочени“ – 50 леи; солна мина 45 леи
  • Такси за посещение на СПА център Therme за възрастни /престой 4:30 часа /:
  • зала “Galaxy” – 81 леи за възрастен, 64 леи за дете под 14 г.;
  • зала “The Palm” – 104 леи за възрастен;
  • 94 леи – пенсионери и ученици над 14 г.
  • зала “Elysium” – 130 леи само за възрастени –
  • Наем на кърпа – 21 RON,
  • наем на халат – 29 RON.
  • Екскурзията се провежда при минимум 45 записани туристи.
  Цена при 45 туриста – от  280 лв

Маршрут:  Пещера, Пазарджик, Пловдив, Русе, Букурещ

1

Първи ден:

Отпътуване в 04ч. от гр. Пещера , гр.Пазарджик, в 05:00ч  гр.Пловдив маршрут: Русе – Букурещ . Пристигане в Букурещ към обяд. Настаняване в хотел , свободно време. За желаещи – отпътуване за Терме Букурещ – най-големият спа и уелнес комплекс в Европа, е идеалното място за релакс и забавления .Работното му време е всеки ден от седмицата, 12 месеца в годината, от 09:30 – 22:30 часа. Парк център Therme разполага не само с топли басейни, но също и с най-голямата закрита и открита градина в Румъния. В градината има над 80 000 растения и стотици видове дървета, включително и най-голямата плантация на истински палми в Европа. Най-голямата атракция е Дървото на живота, което е един от най-редките ботанически видове в момента. Това създава една тропическа ваканция, разположена само на 15 км. от центъра на Букурещ. Комплексът е разделен на три основни сектора, всеки от тях с определена тема. The Palm, както подсказва името, е посветен на релаксация сред 500 палмови дървета – най-голямата градина от този тип в Европа. Площта на Elysium е предназначена за термални бани и за тези, които биха искали да се насладят на приятни масажи. Galaxy е центърът на забавления. Нощувка.

2

Втори ден:

Закуска. В 08:30ч. По желание: Целодневна екскурзия до солната мина в Сланик Отпътуване за Сланик, окръг Прахова, където се намира Солна мина Униря /около 110 км./ . Посещение на Старата Солна мина – превърната в място за забавления със СПА център и музей на солта. Градът е известен с извличането на сол и солните езера. В новата солна мина все още се произвежда сол. Солната мина в Слъник се смята за най-голямата солна мина в Европа. Слиза се на 208 м. дълбочина с бус. Температурата в мината е постоянна 12 °C. Влажността на въздуха е около 50%, богат на натриеви йони, които имат силно въздействие при лечението на белодробни заболявания. Мината е представена в 14 зали, които включват спортни игрища, зала с маси за билярд, бар. Ще видите статуи от сол на Дечебал и Траян. Свободно време за обяд в курортното градче.  Връщане в хотела . Нощувка.

3

Трети ден:

Закуска. Панорамна обиколка на града, известен още като „Малкия Париж”: Площад Унири, Триумфалната арка, Атене,  Народния  театър, Парламента, Университета, Площада на Революцията, площада  на Победата, Патриархалната  катедрала и др .Отпътуване за Президентския дворец „Котрочени“.  Дворецът е построен на мястото на манастир, проекта е дело на френският архитект Готеро. Котрочени  за кратко е бил дворец  на първият румънски крал Карол І и след това преустроен  за резиденция на неговите наследници Фердиднад и Мария. Днес в част от комплекса от сгради  се помещава и  Президентската институция на Румъния.  Свободно време за разходка в Старият град на  Букурещ – едно от най-интересните места в града , пълно е с заведения, музеи, църкви, кафенета, магазинчета. Старият Букурещ последните години възвърна постепенно блясъка си и се превърна в едно приятно кътче за отдих  и забавление. Към 14ч. отпътуване за България. Пристигане късно вечерта .