Три дни с нощувки и закуски
Транспорт: автобус
Тръгване на …… в 05:00 часа .

 

 

 

 

Цената включва:

  • 2 нощувки със закуски в хотел 3 *** в курорта Паралия ;
  • медицинска застраховка;
  • пътуване с автобус с климатик,
  • видео монитор и мини бар,
  • екскурзоводско обслужване на български език по споменатите обекти.

Цената не включва:

  • Вход за Метеора – 3 евро за манастир,
  • таверна по желание – 25 евро.

Забележка: Стаите в хотелите са двойки и тройки.
Необходими документи: лична карта; деца до 18 г. – валиден международен паспорт и декларация от не пътуващия родител или от двамата родители, че разрешават на детето пътуване зад граница.

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 45 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

1

Ден 1: Отпътуване

Първи ден:
По обед пристигане в гр. Солун. Поклонение в църквата „Св. Димитър” – пред мощите на светеца. Автобусна обиколка на град Солун до храм „Св. Св. Кирил и Методий”, паметника на Филип Македонски, паметника на Александър Македонски, Бялата кула – един от символите на гр. Солун, строена през 16 в. от Венецианците,Пешеходна обиколка на града: солунския пазар, паметника на Аристотел, свободно време. Отпътуване за курортното Паралия в полите на планината Олимп. Настаняване в хотел на брега на Егейско море. Свободно време за почивка.. Нощувка /1/.

2

Ден 2

Втори ден:
Закуска. В 08:00 ч.тръгване за Метеора, пристигане на Метеора в 10:30 ч. Разглеждане на скалните манастири и влизане в един или два от тях и разглеждане на останалите (отвън). В 14:00 ч. отпътуване за Лептокария / Паралия . Връщане в хотела. По желание на групата подготовка за таверна с жива музика – начало 20:00 ч. (заплаща се допълнително в евро). Нощувка /2/.

3

Ден 3

Трети ден:
Закуска. В 09:00 часа отпътуване за планината Олимп. Изкачване с автобуса до хижата на 1000 м. в планината, от където се открива красива гледка към залива на Егейско море. Кратка фото–пауза. Поклонение пред мощите на свети Ефрем Сирин, намиращи се в манастира “Св. Ефрем Сирин”.
Отпътуване за България.