МАРШРУТ: ГР.ТРЪН, ВЛАСИНСКО ЕЗЕРО, ЗЕМЕНСКИ МАНАСТИР

Отпътуване от:
гр. Пловдив
Дата и час:
предстои
Цената включва
  • транспорт с лицензиран автобус;
  • 1 нощувка закуска, водач и екскурзоводско обслужване по маршрута
  • медицинска застраховка.
  НЕОБХОДИМ БРОЙ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРОГРАМАТА 45 ТУРИСТА

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

1

Ден 1: Отпътуване

Отпътуване в 07:00 ч от гр. Пловдив с автобус по маршрут Перник – Трън. Престой в гр.Трън с възможност посещение на скалния параклис „Света Петка“, гр. Трън. Скалният параклис „Св.Петка“ (известен още като „Пещерата на Света Петка“) е християнизирано праисторическо скално-изсечено светилище, действащо като скален параклис. Святото място е разположено над квартал Баринци в град Трън. От тавана на пещерата се стича вода, която според народните предания е свещен водоизточник, който е лековит. По желание – разходка до ждрелото на р. Ерма.  Преминаване през граничния пункт Стрезимировци в Република Сърбия. Пристигане в ранния следобед и настаняване в хотел района на “Власинско езеро”. Свободно време за разходка и разглеждане на природния феномен Власинско езеро. Завръщане в хотела. Вечеря с музика. Нощувка.

2

Ден 2

Закуска. Отпътуване за България Поклонение в Земенският манастир „Свети Йоан Богослов“ е български манастир, намиращ се в град Земен. Манастирът е основан през 11 век. Манастирът се намира на един от североизточните
склонове на Конявската планина, в началото на Земенския пролом, на левия бряг на река Струма. Разположен е на около 1 км югоизточно от град Земен, община Земен, област Перник – един от най-малките градове в България.. Пристигане вечерта.

2