Гърция

Северна Гърция и Македония с Кастория - езерото Орестиада - Преспанското езеро и Битоля

 

 

  Тръгване :02 октомври2020г.

  Транспорт: Автобус

  Продължителност: 3 дни /2 нощувки със закуски  

  Цена: 210 лв. 

 

1 ден . Отпътуване за Република Македония  в 07 :00 ч.    през гр. Самоков , Кюстендил 

Пристигане в гр. Битоля . Разглеждане на града  и разходка из пешеходната зона .Впечатляващи са и запазените постройки от Османския период. Това са часовниковата кула, покритият пазар в центъра, турската баня, както и няколко джамии - Исак джамия, Бялата джамия и строената от прочутия майстор Синан - Яхдар кади джамия - и трите от 16-и век. Настаняване в хотел . Нощувка /1/.

2ДЕН. Тръгване Северна Гърция .Отпътуване за Преспанско езеро и специално за остров Св. Алих / свързан с брега посредством мост /. Разглеждане на руините на средновековния град Преспа, част от българската история. Поклонение пред гроба на българския цар Самуил. Свободно време за обяд в единствения ресторант намиращ се на остров Св. Ахил.   Отпътуване за Кастория .  Пристигане около 14:00 ч. в град Кастория. Разглеждане на красивия град, разположен на езерото Орестиада, разходка из стария квартал с тесни калдаръмени улички, многобройни църкви. Кастория е бил процъфтяващ град през 17 век, с развита кожарска индустрия. днес също градът е център на производство и търговия с кожени изделия. Езерото Орестиада е природен резерват богат с редки и застрашени видове птици. Туристите могат дълго да се любуват на белите лебеди, пауни и др. над 50 вида пернати животни. По желание - разходка с лодка из езерото. По желание - организиране на вечеря в таверна в курорта Кастория. Нощувка./3/               

2 ДЕН. Закуска. В 09:00 ч. отпътуване за България . Пристигане късно вечерта                                                                      

Цена: 240 лв. при минимум 35 туриста 

цена : 210 лв при минимум 45 туриста 

Цената включва:

 Забележка

Стаите  в хотела са двойки и тройки.  

Минимален брой за провеждане на екскурзията - 35 -45 участника. При записване се представят данните от личната карта и 70 лв. Останалата сума се доплаща до 14 дни преди отпътуване.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.