Обадете се сега! 0899 859 828

ТОП ОФЕРТИ

  • Хърватия и Словения: Плитвички езера, Постойна, Загреб, Любляна, замъка Блед
Хърватия и Словения: Плитвички езера, Постойна, Загреб, Любляна, замъка Блед Тръгване на Подробности

България

Балчик "Дворецът с ботаническата градина "Нос Калиакра - Трявна -Елена - Етъра

 

 Тръгване на 22 .09.2020г.

 Продължителност : Два дни /1 нощувка със закуска 

 Транспорт : Автобус 

 

  Цена: 100 лева

 

1-ви ден:

07:00 – Отпътуване в посока за Балчик.

14:00 - Посещение на Ботаническата градина и Двореца "Тихото гнездо"на красивата, но печална кралица Мария Единбургска-Румънска. В архитектурата на двореца се преплитат старобългарски, готически, ориенталски и мавритански елементи. Мария се влюбва от пръв поглед в малкото късче земя, разположено на брега на Черно море, пленена от балчишките бели скали и морето, от вековните дървета, водопадите и ручеите. Първата дама на Румъния, създала Двореца, който днес заедно с Ботаническата градина е едно от най-очарователните места на Северното Черноморие. Настаняване в хотел или къща за гости в Балчик или Каварна . Свободно време. По желание на групата може да се направи вечеря . Нощувка.

2-ри ден:

08:30 - Закуска . Отпътуване в посока Трявна , Елена и Етъра . Разглеждане на забележителностите в тези три селища .Трявна е запазила неповторима възрожденска атмосфера, креативен и гениален художествен усет. Разходка по единствения по рода си възрожденски площад в България, съхранил почти изцяло автентичния си вид. Разглеждане на часовниковата кула и кивгирения мост. Часовниковата кула е построена през 1814 г. с работещ и днес оригинален часовников механизъм.
Отпътуване за град Елена. Посещение на Архитектурно - исторически комплекс „Даскалоливница” - включва три музейни обекта, отворени за посещение - ”Камбуров хан”, вградената в земята църква „Свети Никола” и първото класно училище „Даскалоливница”. Отпътуване към Архитектурно–етнографски комплекс Етъра. Посещение на първия в България музей на открито, представящ бита и стопанското минало на Габровския край през Възрожденската епоха. В музея са обособени 3 сектора: народни-технически съоръжения, задвижвани с вода; ансамбъл „Занаятчийска чаршия“, включващ 14 архитектурни образци от региона; сгради с обществено значение – църква с училище, часовникова кула, мостове, каменни чешми и др.

18:00 – Отпътуване от Етъра .

Цена 100 лв , валидна при група 45 туриста .

Цена 120 лв , валидна при група от 30 туриста 

Цената включва:

транспорт с туристически автобус/микробус;

медицинска застраховка;

екскурзовод;

1 нощувка + закуска;

Цената не включва:

Обяд и вечеря;

входни такси в посещаваните обекти;

разходи от личен характер Начин на плащане: при записване се в

Трафик

1.png0.png2.png5.png9.png3.png4.png4.png
Днес60
Вчера109
За месеца4629
Общо10259344

  • Вашият IP адрес 18.207.102.38
  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown

1
Online

Събота, 31 Октомври 2020 15:49