Обадете се сега! 0899 859 828

ТОП ОФЕРТИ

  • Хърватия и Словения: Плитвички езера, Постойна, Загреб, Любляна, замъка Блед
Хърватия и Словения: Плитвички езера, Постойна, Загреб, Любляна, замъка Блед Тръгване на Подробности

България

СТАРОПРЕСТОЛНИ СТОЛИЦИ

Отпътуване: 20.06.2020г. 

Продължителност: 3 дни /2 нощувки със закуски/

Транспорт : Автобус 

Цена:  120 лв.

 

 

Посетете Старите български столици на територията на днешна България! Усетете духа на миналото, запазен в останките на Старопрестолните градове. В тях, в продължение на векове предците ни са създавали история.

1 ден. ПЛОВДИВ  – ПЛИСКА 

В 06:00 ч.   отпътуване за  Жеравна . Разглеждане стара Жеравна . Отпътуване  за град Плиска. Посещение на Първата българска столица, където България прави първите си крачки към държавността. В продължение на два века от основаването на българската държава /681г. – 893г./, градът е главното политическо, военно, културно и икономическо средище. Останките от мащабното строителство на средновековния град, обкръжен със земен ров и вал, се разпростират на площ от около 23 кв. км. Интересни обекти в града са цитадела с мощни отбранителни стени, голям дворец, малък дворец и базилика, строена с каменни блокове. Посещение на „Двор на кирилицата“ - своеобразен дом на нашата азбука. Уникален комплекс открит в годината на честването на 1150-годишнината от Покръстването на българите в източноправославната християнска вяра.Посещение на комплекса Мадарски конник . Отпътуване за град Шумен. Нощувка в района на град Шумен. 

2 ден.  ШУМЕН – ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ  

Закуска . Възможност за посещение на паметника „Създатели на българската държава”, изграден в чест на 1300 години от създаването на България, Шуменската крепост възникнала още през V век пр.н.е. и най-голямата джамия в нашата страна – „Шериф Халил паша” по-известна като „Томбул” джамия, втората по големина на Балканите. Отпътуване за град Велики Преслав. Посещение на Втората българска столица /893г. – 971г./. Мястото, което хан Омуртаг избира за своя резиденция, а Цар Симеон Велики премества столицата на Първото българско царство и го превръща в един от най-красивите градове в цяла Югоизточна Европа. Връщане в хотела . Нощувка.  Може да се организира Вечеря с музика / допълнително се заплаща 10 лв/

3 ден . ШУМЕН – ВЕЛИКО ТЪРНОВО 

Закуска .Отпътуване за град Велико Търново. Единственият град, който два пъти е столица на България – по време на Второто българско царство /1185-1393/ и след освобождението от турско робство /1878-1879/. През 1879г. в столицата е създадена Търновската конституция, действала до 1947г. Възможност за посещение на крепостта “Царевец”, църквата "Св. 40 мъченици", паметника на Асеневци, Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов“ , популярен като "музей на восъчните фигури" и много други. Свободно време за разходка по Самоводската чаршия, състояща се от тесни калдъръмени улички, отрупани с автентични работилници и дюкянчета на различни майстори.. Пристигане   късно вечерта.

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 45 ЗАПИСАНИ  ТУРИСТИ


ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:

 2 нощувки  в хотел ** в района на град Шумен;• посещение на гр. Плиска, гр.Велики Преслав, гр.Велико Търново;

• транспорт с комфортен автобус;

• екскурзоводско обслужване.               

 


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА  

• разходи от личен характер;

• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:

• Археологически резерват – Плиска – 4 лева; • Национален историко-археологически резерват “Велики Преслав” – 4 лева;. За пенсионери е с намаление !! 

 Вечеря с музика 

Трафик

1.png0.png2.png3.png1.png1.png7.png5.png
Днес55
Вчера245
За месеца9709
Общо10231175

  • Вашият IP адрес 3.235.172.213
  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown

1
Online

Неделя, 31 Май 2020 14:31