Обадете се сега! 0899 859 828

ТОП ОФЕРТИ

  • Хърватия и Словения: Плитвички езера, Постойна, Загреб, Любляна, замъка Блед
Хърватия и Словения: Плитвички езера, Постойна, Загреб, Любляна, замъка Блед Тръгване на Подробности

България

СТАРОПРЕСТОЛНИ СТОЛИЦИ

Отпътуване: 17.10.2020г. 

Продължителност: 2 дни /1 нощувка със закуска/

Транспорт : Автобус 

Цена: 90лв. - Цена при 45 туриста .
При 30 туриста – Цена 120 лв

 

 

 

Посетете Старите български столици на територията на днешна България! Усетете духа на миналото, запазен в останките на Старопрестолните градове. В тях, в продължение на векове предците ни са създавали история.
 
1 ден. Пазарджик -Пловдив - Копривщица – ПЛИСКА
Отпътуване за Жеравна . Разглеждане стара Жеравна . Отпътуване за град Плиска. Посещение на Първата българска столица, където България прави първите си крачки към държавността. В продължение на два века от основаването на българската държава /681г. – 893г./, градът е главното политическо, военно, културно и икономическо средище. Останките от мащабното строителство на средновековния град, обкръжен със земен ров и вал, се разпростират на площ от около 23 кв. км. Интересни обекти в града са цитадела с мощни отбранителни стени, голям дворец, малък дворец и базилика, строена с каменни блокове. Посещение на „Двор на кирилицата“ - своеобразен дом на нашата азбука. Уникален комплекс открит в годината на честването на 1150-годишнината от Покръстването на българите в източноправославната християнска вяра. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за град Шумен. Възможност за посещение на паметника „Създатели на българската държава”, изграден в чест на 1300 години от създаването на България, Шуменската крепост възникнала още през V век пр.н.е. и най-голямата джамия в нашата страна – „Шериф Халил паша” по-известна като „Томбул” джамия, втората по големина на Балканите. Нощувка в град Шумен . Организирана вечеря с музика в таверна /Допълнително се заплаща /.Нощувка
2 ден. ШУМЕН – ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО
Закуска. Отпътуване за град Велики Преслав. Посещение на Втората българска столица /893г. – 971г./. Мястото, което хан Омуртаг избира за своя резиденция, а Цар Симеон Велики премества столицата на Първото българско царство и го превръща в един от най-красивите градове в цяла Югоизточна Европа. Отпътуване за град Велико Търново. Единственият град, който два пъти е столица на България – по време на Второто българско царство /1185-1393/ и след освобождението от турско робство /1878-1879/. През 1879г. в столицата е създадена Търновската конституция, действала до 1947г. Възможност за посещение на крепостта “Царевец”, църквата "Св. 40 мъченици", паметника на Асеневци, Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов“ , популярен като "музей на восъчните фигури" и много други. Свободно време за разходка по Самоводската чаршия, състояща се от тесни калдъръмени улички, отрупани с автентични работилници и дюкянчета на различни майстори. Отпътуване. Пристигане късно вечерта.
ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:• нощувка със закуска в хотел **/*** в района на град Шумен; • посещение на гр. Плиска, гр.Велики Преслав, гр.Велико Търново;
• транспорт с комфортен автобус;• екскурзоводско обслужване.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;*Организирана вечеря на групата 15 лв• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
• • Археологически резерват – Плиска – 4 лева;• Национален историко-археологически резерват“Велики Преслав” – 4 лева;. *Мадарския конник – 5 лв.

 

Трафик

1.png0.png2.png5.png9.png3.png4.png7.png
Днес63
Вчера109
За месеца4632
Общо10259347

  • Вашият IP адрес 18.207.102.38
  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown

1
Online

Събота, 31 Октомври 2020 16:58